Верифицирано

Еден смрдлив инцестоиден Шиптар

01:07 Nov 15 2023 Скопје

Еден смрдлив инцестоиден Шиптар
Опис
На ден 15.11.2023 година, во 01:07 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална основа и сексуална ориентација, како фејсбук објава од профилот @drledragi.doncevski. Во објавата пишува: „Ееее бре Македонче глупо тупо и не употребливо, дозволуваш еден смрдлив инцестоиден Шиптар да решава за тебе кој смее и кој не смее да влага во Македонија. Кур мој држава Македонија со вакви педеришта Македонски, марш пичка ли ви материна на сите до еден...“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0