Верифицирано

Државата ја дадовте на шиптарите

10:08 Oct 29 2023 Скопје

Опис
На ден 29.10.2023 година, во 10:08 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @Babyblue4433. Во коментарот пишува „Еве се е до мозокот,срамно е колку сте заслепени од корист што имате во ова лудо невреме и владеење на ДУИ и СДСМ а знаете дека државата ја дадовте на шиптарите и им плукате секојдневно на МАКЕДОНЦИТЕ кои загинале за ова парче земја... срамно и жално колку сте бедни.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0