Верифицирано

ПОРАКИ СО НАВРЕДИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ

19:30 Sep 7 2023 Скопје

ПОРАКИ СО НАВРЕДИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ ПОРАКИ СО НАВРЕДИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ
Опис
На ден 07.09.2023 во 7:30 pm на Фејсбук од страна на порталот Вечер е објавен пост со наслов: “„Македонци, ќе ве убиеме“, „Голема Албанија“ – ПОРАКИ СО НАВРЕДИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ на мостот кај Археолошки “ и е забележан коментар со говор на омраза врз национална основа кон албанците и говор на омраза на пораките кои се напишани на мостот насочени против македонскиот народ

Zlate Lozanovski
ova e politika na vlasta zaedno so ameriaka zaplasuvañe zaradi ustavnite izmeni gi koristat sipterite kako vo srdija ama ķe dojdi denot na nepravdata na politiki ķe begate kako gluvci albanija nema da ve sobere golemi imperii ne postojat ni amerka ne golema drźav sojuz na drźavi
Повеќе податоци
Кривични дела: Излагање на подбив на македонскиот народ и припадници на заедниците,Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Вечер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0