Верифицирано

Ние Македонците си молчиме, а шиптарите со кревање џева пари направија..

20:46 Aug 31 2023 Скопје

Опис
На ден 31.08.2023-та година, во 20:46 часот, регистриран е говор на омраза поради етничка припадност како коментар од твитер профилот @mark_cornet, во кој пишува „И пак ние Македонците си молчиме, а шиптарите со кревање џева пари направија..“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0