Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

12:15 Aug 12 2023 Скопје

Говор на омраза поради етничка припадност
Опис
Во ден 12.08.2023,во профилот на Puls24 има коментар на име Mena Nasta кој повикува на говор на омраза и тоа
“Што сака со тоа да постигни-да не ја сакаме Србија ,а со Косово Да сме добри,со тие во 2001 ги
Убија младите Македонци! Tерористи шиптарски во крвта му е Војната!
Повеќе податоци
Кривични дела: Излагање на подбив на македонскиот народ и припадници на заедниците

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0