Верифицирано

Шиптарите со наши пари ги преобратија Македонците

12:44 Jul 21 2023 Скопје

Опис
На ден 21.07.2023 година, во 12:44 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност како коментар од профилот @Zwatko74. Во коментарот пишува „Нај мака ми е што Шиптарите со наши пари ги купија и преобратија Македонците муслимани..“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0