Верифицирано

Се собрале шиптарите у чопор и прават опструкции...

19:54 Jul 12 2023 Скопје

Опис
На ден 12.07.2023, во 19:54 часот, од твитер профилот @LynxMacedonica, забележан е со говор на омраза поради етничка припадност. Во твитот пишува „Ебем ти државата у која за обични работи на мрежата треба да интервенира полиција оти се собрале шиптарите у чопор и прават опструкции...“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0