Верифицирано

Шиптарите на власт ни прават Палестина у наша држава

17:01 Apr 26 2023 Скопје

Опис
На ден 26.04.2023 година, во 17:01 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @KirilMKD. Во твитот пишува „Шиптарите на власт ни прават Палестина у наша држава ... Седете така, кај да е ѕид ќе има“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0