Верифицирано

И тебе и све женско шо имаш, ќе лапате шиптарски курови

19:18 Apr 27 2023 Скопје

Опис
На ден 27.04.2023 година, во 19:18 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност како коментар од профилот @mark_cornet. Во коментарот пишува „Абе шиптарите на суво ќе те ебат, еве памти ми го пишаново. И тебе и све женско шо имаш, ќе лапате шиптарски курови, благодарение на такви умрени ко тебе!“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0