Верифицирано

Абе државата на шиптарите ја поклонивте

19:41 Apr 29 2023 Скопје

Опис
На ден 29.04.2023 година, во 19:41 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност како коментар од профилот @mark_cornet. Во твитот пишува „Абе државата на шиптарите ја поклонивте бе, чукни ја тоа главата шо направивте, не замајувај со ова бе...“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0