Верифицирано

Шиптарите веќе толку арогантно гледаат на Каурите

21:28 Apr 22 2023 Скопје

Опис
На ден 22.04.2023 година, во 21:28 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @Rebrendiran. Во твитот пишува „Шиптарите веќе толку арогантно гледаат на Каурите што веќе не им се ни заблагодаруваат на оние глуперди што им честитаат празници“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Белви

15:10 Mar 31, 2024

Скопје, 0 Kms

Хулиганка

13:44 Jun 14, 2022

Скопје, 0 Kms

План „Б“ - БЕСИЛКА

16:09 Jul 21, 2022

Скопје, 0 Kms