Верифицирано

Поттикнување омраза кон албанска заедница

11:29 Dec 16 2022 Скопје

Опис
Еден корисник на Твитер направил анкета во која ги прашал своите следбеници што мислат за „шиптарите“ (навредлив термин за Албанците). Според одговорите, 6,3 отсто се изјасниле дека се искрени, додека 93,8 отсто рекле дека се рак.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 1