Верифицирано

Шверцери скандираат “Уби, уби, Србина”

09:52 Jul 27 2022 Градски стадион

Опис
На ден 26.07.2022, за време на фудбалскиот натпревар помеѓу Динамо и Шкупи, Албанската навивачка група “Шверцери” на Скопскиот фудбалски клуб “ШКУПИ” скандираа “Уби Уби Србина” со што предизвикаа етничка нетрпеливост со припадниците на Српскиот народ кој живее во Македонија.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Јавен настан: Спортски натпревар
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0