Верифицирано

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики.

14:49 Jun 28 2021 Скопје

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики. Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики.
Опис
Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики, забележувајќи говор на омраза кон жените како полова категорија, како и припадниците на ромската етничка заедница.
Повеќе податоци
Кривични дела: Излагање на подбив на македонскиот народ и припадници на заедниците,Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0