Верифицирано

Србите не заслужуваат да ги ставаме во иста корпа со татарите, шиптарите и циганите

16:40 Mar 24 2021 Скопје

Опис
На ден 24.03.2021-та година, во 16:40 часот, нотиран е говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло, објавен како коментар од твитер профилот @Underground2001. Во него пишува „јас мислам дека немаат задњи намери Србите. Можеби си Србин и не заслужуваат да ги ставаме во корпа со шиптарите, татарите и циганите.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0