Верифицирано

Циганите и шиптарите шлајмот на светот

07:27 Aug 23 2020 Скопје

Опис
На ден 23.08.2020-та година, во 07:27 часот, нотиран е говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло, објавен од твитер профилот @Baraacuda___. Во твитот пишува „Ги воспитуваме нашите деца да им бидат боксерски вреќи и спаринг партнери на шиптарите и циганите, шлајмот на светот. “
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0