Верифицирано

Цигани се племе – тоа некултура, смрдежи, реа...

17:48 Aug 15 2020 Скопје

Опис
На ден 15.08.2020-та година, во 17:48 часот е нотиран говор на омраза поради социјално потекло, напишан од твитер профилот @paparov. Во него пишува „мултикултурализам сум. Живеам Лондон, кум на Пакистанец и Мексикаец сум, секоја раса, религија почитувам... ама цигани се племе бре! Тоа некултура, реа, смрдежи, дно и зло на општеството. Хитлер требало по нив да удри.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0