Верифицирано

Шиптарите со сила се земаат, зошто циганите да не се однесуваат како шерифи

09:15 Aug 12 2020 Скопје

Опис
На ден 12.08.2020-та година, во 09:15 часот е нотиран говор на омраза поради социјално потекло/етничка припадност, објавен од твитер профилот @itriot_mudrec. Во твитот пишува„кога ги молат за гласови и гледаат дека шиптарите со сила се земаат и не одговараат, зошто па циганите да не се однесуваат како шерифи.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0