Верифицирано

Се осоколија и циганите – животот во Северџана ќе станува драма

00:35 Aug 12 2020 Скопје

Опис
На ден 12.08.2020-та година, во 00:35 часот е забележан говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @izgledakevrne. Во твитот пишува „се осоколија и циганиве. Допрва ќе биде драма животот во Северџана“, по споделена информација дека група Роми нападнале со лопати свој сограѓанин.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0