Верифицирано

Мамо ако не ми го купиш ова ќе ги викнам циганите

09:53 Jul 26 2020 Скопје

Опис
На ден 26.07.2020-та година, во 09:53 часот е забележан говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @nasuzemaliot. Во твитот пишува „Кога како мал од влегување до излегување во супермаркет трчав по мајка ми меѓу рафтовите и викав: мамо ај да го купиме ова, мамо добар ќе бидам мамо ако не ми го купиш ова тука ќе останам, мамо ќе побегнам од дома мамо ќе ги викнам циганите да ме земат и слични креативни закани.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0