Верифицирано

Шиптарите го работат СДС како бавча, а тој ги работи циганите како бавча

11:50 Jun 21 2020 Скопје

Опис
На ден 21.06.2020-та година во 11:50 часот, на твитер профилот @Rebrendiran е забележан говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло. Авторот пишува „Шиптарите си го работат СДС како бавча, а тој си ги работи циганите како бавча.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0