Верифицирано

На плоштад дечко и девојка цигани, овој и удри клоца

15:50 Jun 4 2020 Скопје

Опис
На ден 04.06.2020-та година, во 15:50 часот е забележан говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @Igor_rujo. Тој пишува „На плоштад дечко и девојка цигани, облечени во „The Queen/The King“ маици и дечково се изнервира нешто и удри клоца. Онака вистинска клоца.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0