Верифицирано

Расистички пост

15:09 May 26 2020 Скопје

Расистички пост
Опис
Постот на фб страницата ,,Билјана 2002" ШипШоп карактеризира со расизам, ширење говор на омраза, исмејување на лица кои се социјално загрозени, сиромашни и кои се приморани да преживуваат со питачење.
Уште по трагично, постот има 100 позитивни реакции од "граѓани" и 3 споделување, и ниту една негативна реакција на постот. 100 лица сметаат дека е добро и убаво на "душичката" да се насмеат на туѓата немаштија и немоќност, покрај и користење на негативни нацистички поими.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: ,,Билјана 2002" ШипШоп
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0