Верифицирано

Народе, нека ви е со среќа братството со шиптарите, татарите, циганите од Грција

18:21 May 9 2020 Скопје

Опис
На ден 09.05.2020-та година, во 18:21 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло, објавен од твитер профилот @cicorosen. Тој пишува „ На Заев и СДСМ одлично им оди да не замразат со Србија, после издавањето на поштенската марка ќе има уште. Македонски народе, т.е. либерални (предавници) граѓани нека ви е со среќа братството со шиптарите, татарите и циганите од Грција.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0