Верифицирано

Пола Карпош го градат шиптари, а Македонци купуваат станови

00:53 Apr 19 2020 Скопје

Опис
На ден 19.04.2020-та година, во 00:53 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @Rebrendiran. На споделена фотографија од зграда, за која се вели дека ги има најгрдите тераси во Скопје, профилот @Rebrendiran во два наврати употребува говор на омраза кон албанската етничка заедница. Првиот пат тоа се забележува во реченицата „дека шиптар ја изградил“ и потоа и во коментарот „они не сакале на Бит пазар од дуќанот на Македонец ни храна да купуваат за да го избркаат, а, овде пола Карпош го градат шиптари и Македонци купуваат станови од нов во вредност од пола милион евра.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0