Верифицирано

Провинцијалки го уништија Скопје

19:42 Feb 23 2020 Скопје

Опис
Вест на поратлот скопје24.мк, кој е класичен пример за говор на омраза и наменета едиствено за да собере повеќе кликања на истата. Наводно, скопјанка студенка ги опишува колешките од внатрешноста кои доаѓаат во Скопје и се дружат со скопјанки само за да ги искористат и да најдат скопјанец, како што се вели во неколку наврати во текстот, „со длабок џеб“. На тој начин, според авторот на тесктот, е уништен главниот град од страна на провинцијалките. Објавата покасно е реобјавена на низа „портали“, а само на постот на ФБ на скопје24.мк, има преку 400 коментари, во кои се разбира исто така има говор на омраза кон „се што не е од Скопје“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: www.skopje24.mk

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0