Верифицирано

Не ја бива Македонија со Турци, Бошњаци, шиптари, цигани

04:22 Feb 16 2020 Скопје

Опис
На ден 16.02.2020-та година, во 04:22 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло, објавен од твитер профилот @izgledakevrne. Осврнувајќи се на гласањето во законодавниот дом за низата закони пред распуштање на Собранието, авторот на споделениот пост пишува „Ферид Мухиќ ја влажни пелената и се буди кога треба да се гласа со двете раце. Не бива Македонија со збир на Турци, шиптари, Бошњаци, цигани.. Македонците се отселуваат, а овие си сакаат северЏганистан“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0