Верифицирано

Само нож за него

16:09 Sep 29 2020 Скопје

Само нож за него
Опис
Нотиран е говор на омраза на твитер, на твит од профилот Шефот (@The_Chief86) кој споделил слика со таблата со натпис на заменик премиерот Груби, па истата е ретвитната од страна на твитер профилот Македонија само на Македонците (@a_be__e_be), кој додава: „Гнаса шиптарска, само нож за него, за една гла да се скратит“, со што шири говор на омраза врз етничка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0