Верифицирано

"Сапун да ги вариме смрт за педерите."-Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет и излагање подбив на меѓународни организации.

21:46 Apr 19 2019 Скопје

Опис
На ден 19.04.2019 (Петок) забележана е Фејсбук објава од страна на Драган Угриновски со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, говор на омраза поради политичка припадност и излагање подбив на претставници на меѓународни организации. Објавата гласи:"ОВАА СТОКА ОД ПЕДЕР, МАЧКАРОТ ОД БЕЛГИЈА ПИТЕР ВАН ХОЈТЕ, ПРИЈАТЕЛ НА ХУНТАТА , НИ ЈА КРЕИРАШЕ СУДБИНАТА, ЗАР ЌЕ ДОЗВОЛИМЕ НА ОВОЈ ПЕДЕР ПРИЈАТЕЛИТЕ ДА НИ БИДАТ ВЛАСТ ВО МАКЕДОНИЈА ???". Во кометарите под објавата се забележуваат коментари со говор на омраза по исти основи и тоа од страна на: Branko Dzver Stojkovski ("Гнасно створение"); Стојче Музкоски ("Племе за ЈАЖЕ"); Natasa Nate Mijovska ("Samo ⛏u glava"); Vera Stevanoska ("Gnasa"); Стојче Музкоски ("ЈАЖЕ ЗА ТИЈЕ"); Mile Kargov ("Umno bolni luge za koj nepostoi lecenje i lek.Hitlorovi metodi se potrebni."); Marco Pollo ("Hitler molim te vrati se. Istrebi ovakvu glotu"); Trajce Mileski ("Ufff da dade gospod uste eden kako nego. Samo hitler"); Ilija Mingov ("Sapun da gi varime smrt za pederite").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 1