Верифицирано

На денот на парадата кршење од ќотек

20:42 May 27 2024 Тетово

На денот на парадата кршење од ќотек На денот на парадата кршење од ќотек
Опис
На ден 27.05.2024 година, во 20:42 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @jole.bitanko. Во коментарот на објавата пишува: „Чкембари, Комити, Војводи сите сложно во Скопје на денот на парадата и кршење од чотек и една цистерна гомњарица и сите да се полијат“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0