Верифицирано

Шиптар козоебач

20:58 Apr 25 2024 Струмица

Шиптар козоебач
Опис
На ден 25.04.2024 година, во 20:58 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност и политичка ориентација, како фејсбук објава, од профилот @gokogokimakedonski. Во објавата пишува: „АЉИ БЕ "КОЗОЕБАЧ"! ЕБЕШ ГИ "КОВАЧЕВСКИ И ""северџани"! НЕ МУ СЕ СЕКИРАЈ БЕ "ШИПТАР -КОЗОЕБАЧ"! ИЧ НЕБЕРИ ГАЈЛЕ!“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0