Верифицирано

Само КУРВИТЕ И ПЕДЕРИ ГАЗОЛИЖАЧИ СЕВЕРЏАНИ се подсмеваат

20:40 Mar 31 2024 Прилеп

Само КУРВИТЕ И ПЕДЕРИ ГАЗОЛИЖАЧИ СЕВЕРЏАНИ се подсмеваат Само КУРВИТЕ И ПЕДЕРИ ГАЗОЛИЖАЧИ СЕВЕРЏАНИ се подсмеваат
Опис
На ден 31.03.2024 година, во 20:40 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, политичка припадност и родова основа, како коментар на фејсбук објава, од профилот @mile.premetarski.3. Во коментарот на објавата пишува: „Сите знаат и зборат и кажуваат и ја поздравуваат МАКЕДОНИЈА само КУРВИТЕ И ПЕДЕРИ ГАЗОЛИЖАЧИ СЕВЕРЏАНИ се подсмеваат“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0