Верифицирано

Говор на ормаза поради роден идентитет и сексуална ориентација

14:39 Aug 28 2023 Струмица

Говор на ормаза поради роден идентитет и сексуална ориентација
Опис
На ден 03.07.2023 година, во 10:05 часот, објавен е говор на омраза врз основа на полова припадност и врз основа на сексуална ориентација од профилот Симон Велјановски на пост на 25 минути.

Коментарот од Симон Велјановски гласи: Море за такви како вас ... само еден магарешки од позади и тоа три пати удри ... еднаш број.

Постот е поставен од страна на 25 минути и се однесува на видео од страна на активистка за правата на трансродовите лица, Санела Шкријељ, пратеничка (СДСМ) и Данијел Калезиќ од ЕРА, Асоцијација за еднакви права, Подгорица. Во видеото се зборува за Закон за родова еднаквост и Закон за матична евиденција.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0