Неверифицирани

Говор на омраза поради роден идентитет и сексуална идентификација

14:38 Aug 28 2023 Скопје

Говор на омраза поради роден идентитет и сексуална идентификација
Опис
На ден 02.07.2023 година, во 17:13 часот, објавен е говор на омраза врз основа на полова припадност.
Коментарот од Жика Симоноски гласи: Обеси се!

Постот се однесува на видео од трансџендер активистка Лила Милиќ која зборува за правата на ЛГБТ заедницата. Коментарите се директно таргетирани врз основа на нејзината сексуална припадност.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0