Неверифицирани

Говор на омраза врз основа на полова припадност

14:37 Aug 28 2023 Скопје

Говор на омраза врз основа на полова припадност
Опис
На ден 02.07.2023 година, во 17:13 часот, објавен е говор на омраза врз основа на полова припадност.
Коментарот од Зоран Росич гласи: Само Хитлер и неговиот Аушвиц за тебе и за таквите. НЕДОРОДЕНИ

Постот се однесува на видео од трансџендер активистка Лила Милиќ која зборува за правата на ЛГБТ заедницата. Коментарите се директно таргетирани врз основа на нејзината сексуална припадност.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0