Верифицирано

Говор на омраза во флаери

11:12 Oct 17 2017 Skopje, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза во флаери Говор на омраза во флаери Говор на омраза во флаери
Опис
Говор на омраза е забележан во флаери во предизборна кампања, како негативна кампања за еден од кандидатите за градоначалник. Флаерите се направени од страна на здружени за заштита на семејните вредности, но се деградирачки и навредливи кон ЛГБТИ заедницата, бидејќи се кажува дека лицата со поинаква сексуална ориентација се лоши за општеството и гу рушат семејните вредности.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0