Верифицирано

"Стари педери и предавници на Македонскиот Народ треба први да се стрелаат,бесат..."

10:11 Sep 8 2019 Скопје

Опис
На 06.09.2019 година (Петок) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет како и говор на омраза поради политичка припадност на објава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија", која гласи: "ЕБЕТЕ СЕ И ВИЕ, КУЧИЊА !". Во коментарите оставени под објавата исто така се забележува говор на омраза по истите основи. Коментарите се оставени од страна на: Misko Stojkovski ("НАРОДЕН СУД, БЕСИЛКА!"); Sasko Djimi Keramiciev ("stari pederi i predavnici na Makedonskiot Narod treba prvi da se strelat,besat ili eventualno da nabavime crnci da gi e.at !!!!!!!!"); Vlado Ivanovski ("naskoro ce dojde denot ili nocta koga site ovie od severdjanskava akademija ima da visat na chengilP.S. na site akademici da vi go nacukam od pozadi PEDERISTA edni ova e bez karakterna osobina posto vie nemate ni karakter a ni DUSA.").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0