Верифицирано

Верувавте дека правда и слобода ќе ви донесат муртински опиноци и педери

09:52 Aug 24 2019 Скопје

Опис
На ден 24.08.2019-та година, во 09:52 часот, регистрирано е говор на омраза поради политичка припадност/различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен на твитер профилот @realLOshGZE. Во постот пишува „верувавте дека право, правда, „слобода“, пари ќе ви донесат неспособни, плагијатори, муртински опиноци, педери, трговци со органи, дрога, убијци…“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0