Верифицирано

Субсахарски, гнасни, смрдливи цигани

09:57 Jun 5 2024 Струмица

Субсахарски, гнасни, смрдливи цигани
Опис
На ден 05.06.2024 година, во 09:57 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како фејсбук објава, од страна на профилот @biljana.daov. Во објавата пишува: „Субсахарските гнасни, смрдливи цигани, сега ја владеат нашата најубава Беломорска Македонија. МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ВЕЧНА.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0