Верифицирано

Маму ви ебам педерска

18:23 May 27 2024 Прилеп

Маму ви ебам педерска Маму ви ебам педерска
Опис
На ден 27.05.2024 година, во 18:23 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @dejan.stojcevski.39. Во коментарот на објавата пишува: „Ќе има горење газови маму ви ебам педерска“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0