Верифицирано

Психопати, бел ден да не видите

21:21 May 27 2024 Велес

Психопати, бел ден да не видите Психопати, бел ден да не видите
Опис
На ден 27.05.2024 година, во 22:21 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @nikolacurciev. Во коментарот на објавата пишува: „Која гордост бе психопати, зошто не замарате кој шо сака по дома нека се ебава со што сака зошто ни го узурпирате јавниот простор, бел ден да не видите“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0