Верифицирано

Уаа педери

22:07 May 27 2024 Прилеп

Уаа педери Уаа педери
Опис
На ден 27.05.2024 година, во 22:07 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @kmitreska. Во коментарот на објавата пишува: „Уууууааааа педериииии“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0