Верифицирано

Дивото племе се степа

13:37 Apr 1 2024 Гевгелија

Дивото племе се степа Дивото племе се степа
Опис
На ден 01.04.2024 година во 13:37, објавен е говор на омраза врз етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава, од профилот @risto.nikolov.712. Во коментарот на објавата пишува: „Дивото племе се степа“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0