Верифицирано

Говор на омраза врз основа на родов идентитет и сексуална ориентација

12:00 Mar 30 2024 Прилеп

Говор на омраза врз основа на родов идентитет и сексуална ориентација Говор на омраза врз основа на родов идентитет и сексуална ориентација
Опис
На ден 30.03.2024 година, објавен е говор на омраза врз родова основа и сексуална ориентација, како коментар на инстаграм објава, од профилот @vule_23. Во коментарот на објавата пишува: „ПУТИНЕ ГАЃААЈ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Инстаграм
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0