Верифицирано

Абе сите нив треба палење живи

16:47 Feb 22 2024 Прилеп

Абе сите нив треба палење живи Абе сите нив треба палење живи
Опис
На ден 22.02.2024 година, во 16:47 часот, објавен е говор на омраза врз основа на политичка припадност или политичка ориентација, како коментар на фејсбук објава од профилот @Mageroski Igor Magero. Во коментарот на објавата пишува: „Абе сите нив треба палење живи, баси му куќата смрдена со се покујчнина, на Бога правда не изедоја живи. Еден чесен нема за поштедување“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0