Верифицирано

Крв да плукате сите до еден па дури и гласачите

15:33 Feb 18 2024 Прилеп

Крв да плукате сите до еден па дури и гласачите Крв да плукате сите до еден па дури и гласачите
Опис
На ден 18.02.2024 година, во 15:33 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава од профилот @zore.volcevski. Во коментарот на објавата пишува: „Дојде живот од северџаните крв да плукате сите до еден па дури и гласачите“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0