Верифицирано

на Божјото ВОСКРЕСНИЕ ВЕЛИГДЕН КЕ ВЕ КАЗНИМЕ за ВЕК и ВЕКОВ

22:20 Jan 28 2024 Штип

на Божјото ВОСКРЕСНИЕ ВЕЛИГДЕН КЕ ВЕ КАЗНИМЕ за ВЕК и ВЕКОВ на Божјото ВОСКРЕСНИЕ ВЕЛИГДЕН КЕ ВЕ КАЗНИМЕ за ВЕК и ВЕКОВ
Опис
На ден 28.01.2024 година, во 22:20 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава од профилот @simeon.m.ajtovski. Во коментарот на објавата пишува:„Не Се Вратија Како Попчиња Они се Патриоти кои си ја Сакаат Републиката која Беше во Пламен од Такви Како Вас Предавници За Жал Ние МАКЕДОНЦИТЕ Нема да ви Дозволиме и на Божјото ВОСКРЕСНИЕ ВЕЛИГДЕН КЕ ВЕ КАЗНИМЕ за ВЕК и ВЕКОВ АМИН“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 60 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0