Верифицирано

Хитлер ваквите ги правел сапун

20:08 Nov 14 2023 Охрид

Хитлер ваквите ги правел сапун Хитлер ваквите ги правел сапун
Опис
На ден 14.11.2023 година, во 20:08 часот, објавен е говор на омраза врз родова основа и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава со видео од профилот @gorgi.sarevski. Во објавата пишува: „Хитлер ваквите ги правел сапун.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0