Верифицирано

Да се запалат предавниците и нивните куќи

15:13 Jul 21 2022 Прилеп

Да се запалат предавниците и нивните куќи
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на фејсбук страната на веб пораталот Маркукуле.мк. Говорот на омраза е поврзан со низата на опожарени патнички возила на територијата на градот Прилеп, меѓукои и возила на политички функционери. Насловот на постот е: „Ноќ број два во Бронкс: Синоќа во Прилеп запален автомобилот на раководителот на урбанизам“. Говорот на омраза е политички мотивиран, а коментарите на постот се следниве: „Многу се засилија комуњариве си го бараат со боринче ,,РЕЦИПРОТИТЕТ,,“„штета и таа што не изгорела во него...“, „ботовите северџански се пуштиле во работа...“, „сега треба на предавниците и куќите да им се запалат, по можност и тие да се внатре...“, и сл
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Градоначалник педер

23:08 Jan 10, 2020

Прилеп, 0 Kms

Добар комуњар само мртов комуњар

19:02 May 04, 2020

Прилеп, 0 Kms