Верифицирано

Професока за на клада

14:17 May 17 2022 Прилеп

Професока за на клада
Опис
Нотиран е говор на омраза насочен кон професорката Мирјана Најчевска. Говорор на омраза е нотиран на социјалната мрежа @Facebook, каде што неколку портали во вид на вест го споделија твитот на Најчевска, во кој таа вели дека има почит за Сатаната бидејќи таа го казнува лошото... Ваквата „вест“ предизвика низа на негативни коментари, од кои голем дел содржат говор на омраза. Фејбук профилот @Тале Македонец Јордановски, ја споделил оваа вест и додал: „ШАРЕНА, ТИТОВА, ОДРОДЕНА СДС БЈР ОВКА, ОБЕЗЛИЧЕНА од СЕ ХРИСТИЈАНСКО, од СЕ НАШЕ МАКЕДОНСКО“, на што следат низа на коментари исполенти со говор на омраза, како што се следниве: „оваа е само за на клада“, „умри сатано“, „фасиштичка гнида“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Градоначалник педер

23:08 Jan 10, 2020

Прилеп, 0 Kms

Добар комуњар само мртов комуњар

19:02 May 04, 2020

Прилеп, 0 Kms